Mutatjuk a legújabb rendőrautókat

Ismét R-betűvel kezdődő rendszámok kerültek az új rendőrautókra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kereken 500 vadonatúj autóval bővült a rendőrségi autópark. Mindössze két modellből válogattak a beszerzéskor.

A 2017-ben kezdődött, úgynevezett "amortizációs" járműcsere harmadik üteméhez ért a rendőrség, 500 vadonatúj autót adtak át a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti "objektumában".
Hirdetés
Az 500 autóból 150 darab bűnügyi/ügyintézői, "rendőri jelleg nélküli" autó, ezek rendszámát ki is takarták a fotókon, míg a 350 darab járőrautó esetén jól látható, hogy az épp soron lévő R-betűvel kezdődő sorozat-rendszámokat kapták. Modellenkénti megoszlás szerint 450 Skoda Octavia és 50 darab Audi A3 Limousine alkotja a most átadott félezer autót, magyarán a beszállító egyetlen konszern volt. A mostani autóátadással a rendőrség civil autóinak átlagéletkora 5, a járőrautóké 3 évre csökkent, emlékeztetőül az országos átlag 14,2 év. Az autókat ugyanakkor vélhetően több mint 3 évig tervezik megtartani, azok ugyanis öt évre vagy 200.000 kilométer futásteljesítményig szóló szervizcsomaggal rendelkeznek, amelyeknek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve a helyszíni hibaelhárítás is – csak ennek értéke bruttó 1,39 millárd forint. A járművekhez mind a nyári, mind a téli gumiabroncskészlet biztosított. A hatékony feladatellátás, illetve az üzembiztos működtetés segítésére mindegyik autóba került úgynevezett rendőrségi alapfelszerelés. A járőr gépkocsik többek között a feliratok megjelenítésére alkalmas fényhíddal, EDR-rádió előkészítéssel és lövedékállómellény-tárolóval felszereltek. Valamennyi autó rendelkezik járműkövető rendszerrel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?