Na, vajon mi lett a Világ Év Autója?

A Mazda MX-5 nyerte a World Car of the Year kitüntetést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Európában is esélyes volt a kitüntetésre, ám végül Világ Év Autója díjat nyert a Mazda MX-5.


Európában is bejutott az Év Autója díj döntőjébe a Mazda MX-5, de ennél is nagyobb szó, hogy a Japán Év Autója díj után a Világ Év Autója díjat, sőt, az ott osztott "Év Autódizájnja" elismerést is bezsebelte. Utóbbi kategóriában a Jaguar XE és a Mazda CX-3 követte, míg a legfőbb díj kapcsán az Audi A4 és a Mercedes-Benz GLC.
Hirdetés

A Világ Év Autója csokrából persze jutott egyéb márkáknak is. Az üzemanyagcellás Toyota Mirai lett az Év Zöld Autója - előzve a BMW 330e, a Chevrolet Volt, a Toyota Prius és a Volkswagen Passat GTE hibrideket. A második generációs Audi R8 az Év Teljesítményautója lett - legyőzve a Chevrolet Camarót, a Honda Civic Type R-t és a Mercedes C 63 AMG Coupét is. Az új 7-es BMW az Év Luxusautója lett, maga mögé utasította az új Audi Q7-est, a Jaguar XF-et, a Mercedes GLE Coupét és a Volvo XC90-est is.
A Mazda MX-5 amúgy a 2004-ben alapított és 23 ország 73 autós újságírója által odaítélt Világ Év Autója díj mellett már több mint 30 elismerést tudhat magáénak, Japán mellett az Egyesült Királyság is Év Autója címmel tüntette ki, keménytetős "RF" változatát pedig épp a minap mutatták be. A vászontetős roadster már hazánkban is rendelhető, mi pedig eláruljuk: már vágjuk a centiket, hogy megkapjuk az első tesztautót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 06:51
    Permalink

    Sokkal nagyobb figyelmet érdemelne ez a díj – ez valóban azt szemlélteti, mit szeret a világ. Nyilván egy ilyenen nem nyerhet pl. egy Skoda, egy Opel vagy egy bármilyen francia. Óriási elismerés ez egy olyan kis cégnek, mint a Mazda: az ott dolgozó, elborult agyú japán mérnökök mestermunkája az MX-5. De ez kellett a Guinness-rekord eléréséhez is, úgyhogy tartsák meg jó szokásaikat:)

Vélemény, hozzászólás?