Nagyi kocsija a pink Lamborghini Espada

A rózsaszín Lamborghininek van egy nagy előnye. Tudták?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A vagány nagymama 37 éve hajt egy Lamborghinit, amelynek most elárulta a titkát.


1968-78 közt mintegy 1.200 Lamborhini Espadát gyártottak, amelyből az egyik példány sorra nyeri a tengerentúlon a szépségversenyeket. Az egzotikus olasz autó különlegessége pink fényezése, amelyből bizonyára már sokan rájöttek: tulajdonosa egy hölgy. Lorrie Stern négyszeres anyuka, ötszörös nagymama, amatőr akrobata pilóta, aki 37 éve használja ezt a Lamborghinit. Noha Lorrie vagány nő, Long Island-i otthonában is a pink uralkodik, s öltözködésében is szívesen használja ezt a színt.
Az autót még új korában, ajándékba kapta a férjétől, Stanleytől, akivel szívesen jártak autóshowkra és kereskedésekbe is, „csak úgy” nézelődni. A nőt egy ilyen alkalommal, villámcsapás-szerűen érte a felismerés, amikor meglátott egy utolsó generációs Espadát: „Nekem kell ez az autó!”
A Bertone stúdióban tervezett vadonatúj sportkocsi, 4 üléssel, 350 lóerővel, V12-es motorral, és 5 sebességes manuális váltójával ugyanis rögtön elvarázsolta. Többször is elmentek a férjével a telepre, s megnézték az autót, mire rávette a ház urát, hogy megvegye neki karácsonyra. Ki sem próbálták, bementek egy 125-ös Spider Fiattal, amit beszámítattak, és hazafelé már a Lamboval csapattak. Egyedül az volt Stanley feltétele, hogy neje mindennap használja az autót – és ez így is történt. Még a csemetéit is mindenhová ezzel furikázta.
1979-ben fényezték először Pinkre az autót, mert Lorrie szerint ez a szín szerintük jobban kihozza a karosszéria finom vonalait. 1992-ben aztán egy teljes restauráción esett át – s ekkor is rózsaszín festést kapott, amelyet azóta számos találkozón és kiállításon elismertek.
„Az életben mindenben partner volt számomra Stern, 2004-ben bekövetkezett haláláig” – emlékezett az asszony, s ez így is volt, egyedül abban nem támogatta a nőt, amikor az egy étkezőt akart berendezni a garázsukban, amelyben korábban is különleges autók parkoltak, például egy 1968-as Jaguar E-Type vagy egy 1988-as Ferrari Mondial.
Férje házasságuk után egy Citroen SM-et is vásárolt, mert ezt a francia autót Maserati motorral szerelték. Ő később egy 1980-as Quattroportét használt, amelybe 160 ezer mérföldet hajtott bele. A Quattroporte és a Lambo (amelyben néhány éve, 98.800-nál megállt a kilométeróra, de már bizonyosan több, mint 100 ezer mérföld van benne) gyakran járt együtt klubtalálkozókra - egy ízben még egy valódi Nascar versenypályán is csapathatott a nem mindennapi nagymama, aki szívesen mesél a benzingőzös évtizedekről.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?