Nagyon megy a Porschénak, 17 százalékos a plusz

A Cayenne a legkelendőbb, de a sportkocsikat is veszik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jól megy a Porschénak, folyamatosan nőnek a márka kiszállításai világszerte. Júliusban 13 700 autót adtak át az ügyfeleknek, 11 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.


A stuttgarti prémiummárka az egész idei évet tekintve már 17 százalékos pluszban van, közel 95 ezer darabos kiszállítással. Az elmúlt hónapban is a Cayenne volt a legnépszerűbb Porsche, a sportos szabadidő-autóból 7086 talált gazdára. Nyári hónap lévén kelendőek voltak a kabriók, 2285 vásárló a 911 Carrera Cabriolet és a Porsche Boxster mellett döntött.
Hirdetés
A Porsche sportkocsijai soha nem látott népszerűségnek örvendenek az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a múlt hónapban 3820 Porschét szállítottak ki, 36 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor. Az USA egyébként a Porsche első számú nemzeti piaca. Otthoni, németországi piacán 180 autóval fogyott több (tíz százalék) összesen 1872 Porschének örülhettek újdonsült gazdáik az USA-ban. Európa egészén nem látszanak a fellendülés jelei, a Porsche 4500 autós piaca stagnálónak mondható a tavalyi adatokhoz viszonyítva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?