Nagyot drágulnak e héten az üzemanyagok

A vártnál is erősebb áremelkedés következik a töltőállomásokon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt hét szerdán még megúsztuk az üzemanyagárak emelkedését, pénteken már jött a drágulás, aminek e héten két-háromszorosát kapjuk újfent.

Felfelé ívelőben van az olaj ára, ez pedig a hazai töltőállomásokon is tapasztalható. Múlt hét szerdán még maradt a korábban utoljára január 20-án beállított árszint, ám pénteken a benzin literenkénti ára 2, a gázolajé 3 forinttal emelkedett. E hét szerdán egy újabb, egységes és jelentősebb drágulás következik. A Holtankoljak.hu információi szerint ezúttal 6-6 forinttal nőnek az árak, ami a gázolaj esetén a múlt heti drágulás kétszeresét, a benzinnél háromszorosát jelenti.
A hét derekától, azaz február 10-étől a 95-ös benzin átlagára már 394, a gázolajé 410 forint lesz. Az egyes töltőállomások árai között természetesen marad az igen jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos és az egyes üzemanyagfajtákat nem feltétlen azonosan érintő árszórás, így továbbra is elsősorban a tankolás helyére, mint idejére ajánlott figyelni. A legmagasabb árakkal jellemzően az autópályák mentén találkozhatunk, így a hosszabb utak előtt érdemes előre gondolkodni és még a városokban tankolni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?