Nálunk épül a Tesla Gigafactory 2?

Több gyárat is tervez a Tesla Európába

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre dönthet arról a Tesla, hogy hol építi fel új európai gyárát, ahol a márka teljes kínálata készülhet majd, az akkumulátorok mellett.

Gyártásautomatizálással foglalkozó céget vásárolt a Tesla Németországban, hogy minél hatékonyabban valósíthassa meg Elon Musk elképzeléseit. Hiszen a Teslának 2017-ben 100 ezerről rövid időn belül 600 ezerre kell felfuttatnia éves gyártáskapacitását az új Model 3 piacra dobásával. Ehhez a tekintélyes mennyiségű járműhöz persze akkumulátorra is szükség van, csakúgy, mint az energiatároló-rendszeréhez, s ezek előállítását szintén házon belül kívánják megoldani.
Hirdetés
Tervei megvalósításához persze helyet is kell biztosítani az olyan automatizált gyártósoroknak, amilyeneket például a most megvásárolt német Grohmann Engineering fejleszt. Tehát új Tesla üzemek születése várható a jövőben, és Elon Musk úgy nyilatkozott, hogy európai helyszíneken gondolkodik. Hosszú távon akár több gyár is épülhet Európában, először egy olyan új Gigafactory, ahol az akkumulátorok mellett autók is készülnek, sőt a Tesla portfóliójába tartozó minden egyéb termék. Jelenleg zajlik a megfelelő helyszín keresése, így még reménykedhetünk, hogy hazánk korábbi erőfeszítései Tesla gyárat hoznak hazánkba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 00:26
    Permalink

    Nagyon féltem ezt a céget, nehogy egy nagy lufi legyen az egészből… A részvények ugyan szárnyalnak, de sok éve masszív veszteséges. Nagy sztori van mögötte, jó termék, de most, amikor az első igazán tömegterméke jönne a cégnek (model 3) akkor csúszik a piacra lépés (nincs gyár, nincs főelem beszállító stb…). Már az a hír volt hogy lesz olyan model3 megrendelő aki 4-5 év múlva kapja meg az autóját (Merkúrnál sem kellett ennyit várni!!!). 8 millióért egy 3-as BMW méretű elektromos autót adni (több száz km-es használható hatótávval) nem lenne kismiska. (és úgy tűnik nem is lesz ilyen…)
    A többi autógyárnak lesz ideje utolérni a Tesla-t 5 év alatt.

Vélemény, hozzászólás?