Napokon belül érkezik valaha volt legbiztonságosabb Volvo

Az új elektromos Volvo SUV nem csak az autó környezetét, hanem az utasteret is radarokkal pásztázza

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan hivatalosan is bemutatkozik a Volvo EX90, addig egy kis ízelítővel teszik izgalmasabbá a várakozást.

Újabb városi terepjáróval bővül a Volvo kínálata, ezúttal egy teljesen szokatlan elnevezéssel találkozhatunk. A kizárólag elektromos hajtású SUV EX90 néven kerül forgalomba, az első betű lebuktatja a hajtás módját, az X a terepjárók családjára utal, a 90 pedig a méretet határozza meg, tehát egy nagytestű villany SUV érkezik.
Hirdetés
Ennél a modellnél a hatékonyságot tűzte zászlajára a Volvo, a légellenállási együttható egészen kedvező, 0,29, ami jótékony hatással van a hatótávolságra, de ezt még nem számszerűsítettek a svédek. Újdonság a LiDAR rendszer, a mozaikszó egy lézer alapú távérzékelőt jelent, ez a berendezés akár 250 méteres távolságból is képes kiszúrni a gyalogost, később pedig az önvezetésben is fontos szerepe lesz. Az eszköz elhelyezése szokatlan, ugyanis nem a hűtőrács mögé, hanem a tetőre került, így többet lát, viszont úgy néz ki, mint a taxik szabadjelzője. Az autó környezetét számos radar és kamera figyeli, de nem csak kifelé, hanem befelé is figyel. Az utastér minden négyzetcentiméterét pásztázza az autó, így esély sincs bent felejteni egy gyereket vagy egy kisállatot. A hétüléses SUV megjelenésére már nem kell sokat várni, a Volvo november 9-én tartja a premiert.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?