Négy liter alatt fogyaszt a legújabb Opel Astra

Start/Stop elektronikás Opel Astra EcoFlex

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az EcoFlex Astra önmagában nem újdonság, ám a most megjelent Start/Stop elektronikával fogyasztása 4 liter/100 km alá csökkent!


Amióta létezik az új Astra, az 1,3 literes, 95 lóerős, Fiat-eredetű turbódízel EcoFlexnek számít, 4,1 l/100 km vegyes fogyasztása és 109 gramm/km szén-dioxid emissziója a kategória egyik legkedvezőbb értéke. E verzió légellenállását teljes alsó burkolat javítja, a hűtőmaszk lamellái pedig nagy tempónál automatikus záródással javítják a légellenállást. Az öt sebességes váltó kezelését, mint minden Astrában, váltás-esedékesség jelző segíti. Az üzem-meleg motort alapjáraton megállító, a kuplung érintésére automatikusan újraindító elektronika természetesen nem változtat a 14,5 másodperces 100 km/órára gyorsulási értéken és a 175 km/órás végsebességen sem, ám ezen opciót megrendelve a kombinált fogyasztás 4,1-ről 3,9 liter/100 km értékre csökken, azaz az elektronika mintegy 5 százalékos spórolást eredményez. A 95 lóerős, 190 Newtonméter nyomatékát viszonylag széles, 1750-3250/perc tartományban leadó, 1600 bar befecskendezési nyomású turbódízel alapáras részecskeszűrőjével és vízhűtésű kipufogógáz visszavezető (EGR) rendszerével 104 g/km szén-dioxid emissziót mutat. Míg az ötajtós Astrákhoz feláras, a kombi, Sports Tourer verziókhoz alaptartozék a Start/Stop rendszer, a családibb Astra EcoFlex 4,1 l/100 km vegyes fogyasztású, 109 g/km szén-dioxid emissziójú. Németországban már rendelhetők, a Start/Stopos ötajtós Astra alapára 19 780, a Sports Toureré 20 790 euró, a hazai árakról egyelőre nincs információ.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?