Négy új típus vizsgázott az Euro NCAP legutóbbi töréstesztjén

Minden típus ötcsillagos, de van, amelyik csak másodjára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Kia Niro, az új Toyota Hilux, a Subaru Levorg és az új Renault Scenic ütközésbiztonságát vizsgálta legutóbb az Euro NCAP. Ötcsillagosok.

Ettől az évtől minden típus esetén az alapkivitel ütközésbiztonságát vizsgálja az Euro NCAP, és csak akkor kerül sor a teljes biztonsági arzenállal ellátott modell töréstesztjére, ha az alapváltozat nem ötcsillagos. Legutóbbi töréstesztje ez utóbbi forgatókönyv zajlott a legfrissebb Toyota Hilux és a Kia Niro esetében, hiszen a pickup alapkivitele 3, a koreai hibrid alapváltozata pedig 4 csillagot érdemelt. A biztonsági kiegészítőkkel is teljes mértékben felszerelt modelljeik viszont ezeknek a típusoknak is 5 csillagot érdemeltek, akárcsak az új Renault Scenic és a Subaru Levorg alapváltozatai. A Toyota Hilux és a Kia Niro esetében egyaránt igaz, hogy a gyermekvédelem kivételével minden más vizsgált területen lényegesen jobb eredményt értek el drágább kiviteleik, mint az alapváltozatok. Vezetőasszisztensek tekintetében a most vizsgált négy típus legjobbika a Kia Niro jól felszerelt kivitele.
Hirdetés
Érdekes, hogy a végső minősítést jelentő csillagok számától függetlenül nagyon kiegyenlített a bennülő gyermekek és felnőttek védelme mind a négy típusban, hiszen a gyermekvédelem 80% és 83%, a felnőttvédelem pedig 83% és 93% között szóródik. Így elmondható, hogy a csillagok számát ez esetben (is) szinte csak a már a gyalogosvédelem terén is jelen lévő elektronikus asszisztensek határozták meg.
A legújabb Euro NCAP teszteredmények
Euro NCAP 2016 eredmény Felnőtt-
védelem
Gyerek-
védelem
Gyalogos-
védelem
Baleset-
elkerülő rendszerek
Kia Niro - alapváltozat 4 csillag 83% 80% 57% 59%
Kia Niro - biztonsági csomaggal 5 csillag 91% 80% 70% 81%
Renault Scenic 5 csillag 90% 82% 67% 59%
Subaru Levorg 5 csillag 92% 83% 75% 68%
Toyota Hilux - alapváltozat 3 csillag 85% 82% 73% 25%
Toyota Hilux - biztonsági csomaggal 5 csillag 93% 82% 83% 63%
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 02:22
    Permalink

    hát, nem is tudom.. nekem, ha különleges extrákra lenne pénzem, akkor olyan modelt vennék, amiből kiszereltik az ÖSSZES elektromos érzékelőt, ami nem a motor vagy az autó utasa védelmét szolgálja.. helyettem ne kapcsoljon világítást, ablaktörlőt, ne csipogjon sávelhagyásnál, stb, stb. Egyrészt hajlamosak vagyunk rábízni magunkat az elektronikára, és hamis biztonságérzetet ad(hat) – aki önvezető autót szeretne, vegyen azt, más meg nem menjen hátra kávét főzni a lakótérbe, másrészt a rendszerek megbízhatósága, javítása, és karbantartása igen kétséges, és költséges hobbi. Tessék megtanulni VEZETNI. Szerintem

Vélemény, hozzászólás?