Nem akármilyen Renault Clio érkezhet

Emelt hasmagasságú Clio szabadidő-autóval bővülhet a Renault kínálata

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem kizárt, hogy a Renault Clio ötödik generációja egy SUV modellel is bővül, ezzel két kis crossovert kínálna a Renault.

Úgy tűnik, hogy a Renault is nagyobb szeletet szeretne kihasítani a kisméretű crossoverek tortájából, ugyanis a Clio következő, ötödik generációjából már emelt hasmagasságú modell is készülhet. A francia gyártó 2013-ban indított versenyzőt ebben a szegmensben a Captur személyében, de a hírek szerint egyszerre szerepel majd a kínálatban a Clio SUV és a Captur második nemzedéke. Az elmúlt néhány évben ebben a kategóriában is nagy lett a tolongás, a Volkswagen T-Cross/SEAT Arona/ Skoda Kamiq mellé hamarosan érkezik a Ford Puma, de a Hyundai/Kia kínálatában is szerepel hasonló felépítésű jármű.
Hirdetés
Az új modell várható érkezéséről és a technikai paramétereiről még nem sokat tudni, de a hírek szerint az új jövevény is a Renault CMF-B platformjára fog épülni, amire a Clio ötödik és a Captur második generációja is épül majd. A padlólemez előnye, hogy a csupán belső égésű motoron alapuló hajtáslánc mellett hibrid, illetve tisztán elektromos hajtás befogadására is képes. A fejlesztés stádiumát elnézve valószínűsíthető, hogy a Clio SUV a Captur következő generációjának megjelenése után debütál, mivel az utóbbi már saját köntösében futja tesztköreit, míg a Clio crossover technikáját a jelenleg futó negyedik generációs kisautó köntösébe rejtették. Előzetes hírek alapján tudni, hogy a Capturből érkezik egy zöld rendszámra is jogosult pug-in hibrid modell 50 kilométer körüli hatótávval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?