Nem csak a benzin, a gázolaj is drágul

Üzemanyagár-emelést hoz a havazás: szerdán a benzin és a gázolaj ára is nőni fog

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egységesen drágulnak az üzemanyagok, szerdától a benzin pontosan annyival fog többe kerülni, amennyivel a gázolaj is.

Bár a nemzetközi árváltozások azt sugallták, hogy a hét első felében a gázolajat tankolók nem kell, hogy újabb drágulással szembenézzenek, az MTI piaci forrásokból származó információja szerint ők sem ússzák meg az áremelést.
Szerdán ugyanis egységesen 2-2 forinttal emeli a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát is a MOL. Az üzemanyagárak legutóbb múlt héten szerdán változtak, akkor a 95-ös benzin 5 forinttal, a gázolaj 3 forinttal drágult.
A mostani emeléssel a benzin átlagára 402-403 forintra, a gázolajé 416-417 forintra nő. Mivel az olajtársaság február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nem csupán a hét első munkanapján, hanem a hét közepén is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei jegyzések alapján az árról. Szerdán, azaz a drágulás életbelépésének napján tehát újabb drágulást jelenthet majd be a MOL.
Hirdetés
Bár mostanság ismét felfelé ívelnek az üzemanyagárak, azok még messze járnak egykori csúcsszintjüktől. A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Természetesen ma is össze lehet futni ilyenekkel (főként a gázolaj esetén), ugyanis a töltőállomások között nem ritka a literenkénti 20-30 forintos árkülönbség sem, így tankoláskor természetesen nem csak annak idejére, hanem helyére is érdemes figyelmet fordítani.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?