Nem csak a hajat, a kedélyeket is felborzolja az új Lamborghini

Bemutatták az Aventador SVJ nyitott tetejű változatát.

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sietnie kell annak, aki haza szeretne vinni egyet, ugyanis limitált példányszámban készül a Lamborghini Aventador SVJ Roadster.

Valószínűleg befektetésnek sem lesz rossz a 800 példányban készülő Roadster, amelyért 122 millió forintot kell a szalonban hagyni. Ezért a nem kevés összegért komoly technika jár. A zárt változattól örökölte motorját, ugyanaz a 770 lóerős szívó 6,5 literes V12-es dolgozik az ülések mögött. A nulláról százra gyorsuláshoz elég 2,9 másodperc, de a 200 km/h elérése sem egy örökkévalóság, ehhez 8,8 másodpercre van szüksége, végsebessége 350 km/h. A könnyebb kezelhetőség és a komfort érdekében adaptív lengéscsillapítókat és négykerékkormányzást is kapott a legújabb Aventador. A Lamborghini szerint ugyanazt az élményt nyújtja mint a kupé változat, kiegészülve a nyitott tető kínálta szabadsággal.
Hirdetés
Aerodinamika terén sincs szégyellni valója: elöl és hátul is aktív légterelőket kapott, ami magától megtalálja a legideálisabb állást, de a vezetőnek is van állítási lehetősége, akár oldalanként is. A két ülés mögé felhúzható üveg került, ami a légörvényeket hivatott csökkenteni ha épp tető nélkül szeretnénk autózni. A tető két, egyenként 6 kilós karbon panelből áll, ami néhány másodperc alatt eltávolítható és az első csomagtartóban tárolható. Nem sokkal gyarapodott a súlya, a plusz merevítésekkel együtt is csak 50 kiló a többlete a zárt változathoz képest, menetdinamikában jelentéktelen a különbség. A modell a hírek szerint nyáron kerül a szalonokba, vélhetően hamar el is kapkodják mind a 800 darabot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?