Nem drágul a benzin, a gázolaj pedig olcsóbb is lesz

E héten a vártnál kedvezőbben alakulnak az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg a gázolaj esetén a jelenlegi csúcsszint tartására, a benzinnél áremelkedésre lehetett számítani, egyik sem jött be.

Miként azt tegnap írtuk, dollárban mérve a gázolaj 3,9, a benzin pedig 0,5 százalékkal lett olcsóbb az elmúlt héten. A forint gyengülése miatt azonban minimális eséllyel volt csak várható, hogy ez a hazai kutakon is megmutatkozik majd.
Ha ilyen mértékű árcsökkentés nem is várható, de az elmúlt hetekben rekordmagasságba emelkedett gázolajár szerdától legalább csökken - literenként 3 forinttal, azaz nem egész 0,7 százalékkal. A benzin ára pedig, vélhetően a forint mai részleges visszaerősödésének köszönhetően, változatlanul marad.
Hirdetés
A portfolio.hu információi szerint így a 95-ös benzint továbbra is 379,5, a gázolajt 415,2 forintos nagykereskedelmi áron kínálja a Mol, mely azonban a kutaknál 398, illetve 431 forintos literenkénti átlagárat jelent. Az egyes kutak közötti eltérés természetesen továbbra is akár 20 forint feletti is lehet, így például az autópályák legtöbb töltőállomásán továbbra is marad a 450 forintos dízelár.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?