Nem fog csalódást okozni az új Z a Nissan szerint

Hamarosan bemutatják a Nissan új sportkupéját!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nem kell sokat várni a Nissan 370Z utódjára. Pontosabban a koncepcióautóra, amely azt hivatott megmutatni, mire számíthatunk.

Egy ideje már biztosan lehet tudni, hogy a Nissan nem mondott le egy új kupé tervezéséről, szeptember 16-án pedig az is kiderül, hogy mit sikerült összehozniuk. Addig is folyamatosan csöpögtetik a fantáziánkat birizgáló képeket, amelyek csak az autó egy-egy apró részletére engednek következtetni. Most egy videó érkezett, amelyből szintén nem derül ki sok újdonság, de arra jó, hogy még jobban várjuk a bemutatót. Ebből a kevés ízelítőből azért kiderül, hogy a koncepcióautó fényszóróival a Datsun 240Z vonalait próbálják felidézni, a hátsó lámpák pedig a 300ZX-re emlékeztetnek. Felbukkan még egy Z embléma is, ám egy izgalmas kérdést is felvet a videó. A végén ugyanis egy tenyér rásimul egy váltókarra. De az nem látszik, hogy az egy automata választókarja, vagy egy vérbeli manuális szerkezet.
Hirdetés
Továbbra sem szivárgott ki semmi a műszaki adatokról. A Nissan annyit árult el, hogy a retro formavilágot ötvözi a legmodernebb technikával, illetve hozzátették még, hogy nem fogunk csalódni. Mivel a feliratok szerint is csak „Proto”, tehát prototípus, amit megmutatnak, valószínűleg még csiszolnak az autón. Ezért nem biztos, hogy jövőre már piacra kerül. Bár tény, hogy a Nissan 2005-ben hasonló módon járt el. A GT-R Proto tanulmányautó szinte megegyezett a nem sokkal később gyártásba kerülő szériaváltozattal. Szeptember közepén okosabbak leszünk.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?