Nem lesz több kupé és kabrió BMW?

Elkaszálhatják a BMW legfontosabb sportos modelljeit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW vezére egy interjúban szólta el magát a költségcsökkentésekkel kapcsolatban, miszerint meg fogják vágni a modellpalettát, a jövőben a Toyotával közös fejlesztésekre koncentrálnak.

Alapos átalakuláson mehet keresztül a BMW az elkövetkezendő években, legalábbis, ha valóban olyan erősen követik a jelenlegi terveket, mint ahogy arról nyilatkoznak. A BMW jelenlegi vezére, Oliver Zipse a Reutersnek adot interjút a rövid távú stratégiájukról, melyben természetesen a költségcsökkentés és a márka hatékonyságának fejlesztése szerepel, amihez nagy segítség lesz a Toyotával való együttműködés. Ebben az esetben pedig nem a közös sportautó fejlesztésről van szó, éppen ellenkezőleg. Zipse arra a kérdésre, hogy a BMW palettájának melyik részéből fognak visszavenni a jövőben csak annyit válaszolt, hogy a "Kupék, kabriók és roadsterek közül meglátjuk, mi fog maradni". A márka már a legújabb Z4 kapcsán sem csak saját erőforrásokat használt, de a Toyotával nem ez az egyetlen jelenlegi közös projekt. A hidrogén üzemanyagcella fejlesztésében már közel járnak a kész termékhez, ám vélhetően a hibrid és elektromos hajtástechnológiának fejlesztésén is dolgoznak. Zipse nyilatkozata szerint a jelenlegi tervekben a Toyotával való együttműködés kiszélesítése és főként megerősítése szerepel, ezzel együtt pedig az alternatív hajtástechnológia fejlesztése került előtérbe, ami akár a klasszikus értelemben vett BMW sportmodellek végét is jelentheti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?