Nem nőtt, nem vállasodott, mégis büszke a Kia a Carensre

Első kép az új Kia Carens egyterűről

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatja modelloffenzíváját a Kia, ezúttal a kompakt egyterűek mezőnyét gazdagítja az új Carens generációval.

Éppen csak hírt adtunk a Kia új tengerentúli, illetve ázsiai kompaktjáról, máris itt egy újabb friss modell a - jól láthatóan - legdinamikusabban fejlődő koreai márkától. Ez pedig nem más, mint az Európa és a világ számára egyaránt a szeptember 27-én, a Párizsi Autószalonon bemutatkozó Carens, melynek kapcsán ezúttal nem írhatjuk le a szokásos, „minden dimenzióban nagyobb, mint elődje” fordulatot, ugyanis nem az. Sőt, a Kia ezúttal azt hangoztatja, hogy az egyelőre mindössze egy gyári rajzból ismerhető kompakt egyterű keskenyebb és alacsonyabb a 2006-ban érkezett, 4,55x1,82x1,72 méteres, valóban nem túlzottan kompakt kifutó nemzedéknél.
Hirdetés
Az újdonság hosszáról egyelőre hallgat a gyár, ahogyan arról is, hogy széltével és magasságával mennyivel lesz kisebb a mostaninál. Szintúgy nem tudjuk egyelőre, hogy a farával erőteljesen az ősztől egyébként háromhengeres motorral, az Év Motorjával is várható Ford C-MAX-ra emlékeztető egyterű kínálatában megmarad-e a hétüléses verzió, mindenesetre vélhetően igen, ugyanis a tengelytáv még a mostani, szintén nem szerény 2,7 méteresnél is nagyobb lesz - még nem ismert mértékben.
Egyelőre még a dizájn áll a középpontban, ami teljesen új, a márka sportos vonalait és az MPV-k praktikus kialakítását hivatott elegyíteni, természetesen jelentős mai divattal, továbbá krómozott ablakkeretekkel. Egyéb részleteket szeptember 27-én 17:30-ra ígér a Kia, a hivatalos bemutató ugyanis akkor lesz, de azért nem fogunk nagyon meglepődni, ha egy-két információ, illetve kép korábban is „kiszivárog” majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 19:46
    Permalink

    A képek pedig eredeti színükben:
    [url]http://kepfeltoltes.hu/view/120727/KIA_Carens2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]

    [url]http://kepfeltoltes.hu/view/120727/KIA_Carens_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url]

Vélemény, hozzászólás?