Nem oda TDI!

Nem birtokolhatja a TDI nevet az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A bíróság másodfokon is elutasította a négykarikás márka védjegy-kérelmét.

Az Audi már több országban is sikeresen bejegyeztette a TDI betűszó iránti védjegyét, de az Európai Unió nem hagyja magát. Az uniós bíróság immár másodfokon is elutasította a TDI betűszó védjegyként történő bejegyzését, mivel szerintük egyszerű műszaki kifejezésről van szó. A négykarikások a Turbocharged Direct Injection szavakból rakták ki a TDI rövidítést, de a bíróság álláspontja szerint ez nem az Audi saját találmánya illetve fejlesztése, hanem egy széles körben alkalmazott technológia neve, amit az Audi (illetve anyacége a Volkswagen) nem sajátíthat ki magának. A cég fellebbezett a döntés ellen, de a másodfokú bíróság is kimondta, hogy a TDI nem márkanév, ezért nem fogadják el az Audi kérelmét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 13:48
    Permalink

    Helyes.
    Ezek után viszont mondja ki a tisztelt bíróság, hogy a licenszek és komplett technológiák lopása nem megengedett , ezért Kína nem árulhat Európában autót. Kicsit lényegesebb lenne, mint 3 betű.

Vélemény, hozzászólás?