Nem tréfa: bombafenyegetés miatt állt le a Honda amerikai gyára

500 000 dolláros kár érte a Hondát egy fenyegetés miatt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy mosdófalra írt fenyegetés miatt szüneteltették a munkát a Honda egyik amerikai gyárában. A fenyegetést saját dolgozójuk vette észre.


A 30 éves Jeffery H. Martinez elismerte a nyomozóknak, hogy ő írta a gyár egyik mosdójának falára a fenyegetést, amiben a gyár felrobbantásával fenyegetőzött. Miután a gyár egyik dolgozója szerda reggel megtalálta a szöveget, a cég vezetői az alkalmazottak hazaküldésében egyeztek meg a katasztrófa elkerülése érdekében. A rendőrség bombakereső kutyákkal és bombaszakértőkkel érkezett a gyárba, hogy megtalálják a bombát, de semmilyen robbanóanyagra nem bukkantak.Jamie Patton megyei seriff elmondta, hogy legalább 500 000 dolláros veszteséget okoztak ezzel a Hondának. és Martinezzel szeretnék kifizettetni ezt a tetemes összeget. A nyomozók hozzátették, hogy Martineznek semmi indítéka nem volt a bombafenyegetéshez, és bíróság elé kell álljon.
Hirdetés
A Honda említett marysville-i gyára egyébként 1982 óta üzemel és itt készült az első Amerikában épített Accord. Az Accord összeszerelése azóta is itt folyik, ám az Acura ILX és TLX modellek is csatlakoztak a sorhoz. A Hondának egyébként 4 gyára is van Ohio államban, körülbelül 9500 embert foglalkoztatnak. A négy létesítmény közé tartozik a Performance Manufacturing Center is, ahol a második generációs Acura NSX is készül áprilistól, ami a legdrágább Amerikában épített autó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?