Nem tud elég Civic Type R-t gyártani a Honda

Veszik mint a cukrot a sportos Civicet, de most felfüggesztették egy időre a forgalmazást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miközben a hagyományos élményautók kivégzésével fenyeget a jövő, mindenki igyekszik beszerezni ezekből az utolsónak vélt darabokat. Valószínűleg ez is szerepet játszik a Honda Civic Type R iránti óriási keresletben.

Már van hazai ára a Type R-nek, de most nálunk sem látszik a Honda oldalán

A Honda az ellátási lánc nehézségeire hivatkozva ideiglenesen leállította a 2023-as Civic Type R megrendeléseinek fogadását Japánban. Ez a helyi honlapon megjelent bocsánatkérő üzenetből derült ki, amelyben nem árulták el, mikor kezd újra rendeléseket felvenni a gyártó.
Hirdetés

Japánban már elnézést kértek az érdeklődőktől

Japánban a legutóbbi Civic Type R-t megrendelőknek már több mint egy évet kell várnia arra, hogy az autójukba ülhessenek. A Type R egyébként Japánban készül, ám a motort hozzá az USA-ban (Ohio államban) készítik. Ugyanakkor a Honda USA szóvivője szerint az ellátási probléma nem érinti az amerikai ügyfeleket. Azonban az is tény, hogy a Honda hazai konfigurátorában és árlistáján sem szerepel jelenleg a Type R.

Az USA piacát állítólag nem érinti a korlátozás


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?