Nem tűnik el nyom nélkül a Vivaro név, itt az új kisteherautó!

A személyszállító után megérkezett a lemezfalú Opel is, ami megőrzi a Vivaro nevet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A PSA alapokra épülő új Opel haszongépjármű praktikusabb lesz, mint elődje és sokoldalúbb, háromféle hosszúsággal érkezik és még a régi nevet is megtartják.


Meglepetésként érkezett alig egy hete az Opel új személyszállító kisteherautója, leginkább persze a neve hatott furcsán, de a Zafira Life csak a csúcsfelszereltségű változat. Most megérkezett a lemezelt falú és melós kivitel, mely a Vauxhall emblémás testvéréhez hasonlóan megőrzi a Vivaro nevet. Természetesen az új Vivaro is a PSA EMP2 padlólemezére épül, és ugyanúgy háromféle hosszal lesz majd elérhető, ahogy a Peugeot, a Citroën és a Toyota emblémás változatok.
Hosszban 4,6, 4,95 és 5,3 méteres Vivarókat lehet majd rendelni, a magasság pedig nem változik, mindegyik 1,9 méteres, vagyis a legtöbb mélygarázsba behajthatunk vele. A Magasság csak egy esetben változik, ha valaki megrendeli hozzá az utólagosan beépített Dnagel féle összkerékhajtást. A karosszéria lehet egysoros és kétsoros üléselrendezésű, vagy háromsoros kombi karosszériájú, de üres, mozgóképes padlólemez is elérhető lesz, amin csak a fülke lesz megkötés, valamint az autó orra.

Hirdetés

Raktere 4,6, 5,8, vagy 6,6 köbméteres lehet, a FlexCargo első üléssorral 1,16 méterrel bővíthetjük a rakteret. 1400 kilogrammos terhelhetőségével 200 kilogrammal többet cipelhet, mint elődje, valamint vontatási képessége is eléri a 2,5 tonnát, amivel szintén jobban teljesít. Vezetéstámogató biztonsági rendszerek és automata váltó is elérhető lesz az új Vivaróhoz, ahogy félbőr ülések és 7 colos érintőképernyős navigációs fejegység is. Motorkínálatában nem lesz nagy meglepetés, 1,5 és 2,0 literes dízelmotorokkal érkezik, de jövőre piacra kerül a teljesen elektromos változat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?