Nem vált nevet a Volkswagen, előrehozott áprilisi tréfa volt

Ezért a tréfáért bírságot is kaphat a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Viccnek durva volt, tőzsdén nyerészkedni viszont jó lehetett, ha valaki épp szabadulni kívánt VW-részvényeitől.

Tegnapi, nálunk az új SUV-juk, a Taigo miatt mára rakott hír volt, hogy a Volkswagen a villanyautókra fókuszálva Voltswagen névre vált az Egyesült Államokban (lásd itt). A hír elsőre még március 30-án is áprilisi tréfának tűnt, ám mivel semmiféle kiegészítés, megjegyzés nem volt hozzá, sőt a márka amerikai weboldalára is felkerült a teljesen komolynak tűnő közlemény, hát mi is elhittük, ahogyan sokan mások is, óriási médiafigyelmet kaptak, a márka árfolyama pedig jelentősen felfelé mozdult. Aztán mára jött a hír, csak tréfa volt.
Hirdetés
Ha valaki úgy érzi, elhibázott volt a kommunikáció, nincs egyedül, az MTI értesülése szerint tőzsdefelügyeleti eljárás is indulhat az ügyben, hiszen a Volkswagen tudatosan hamis információval hajtotta fel a márka árfolyamát. A tegnapi hír hatására több mint 5%-kal emelkedett az árfolyamuk, ami remek lehetőséget adhatott azok számára, akik épp eladtak volna, kevésbé jót a vásárolni kívánóknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?