Nem váltja meg a világot a Jetta Hybrid

Tengerentúlon debütál a VW Jetta Hybrid

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

5,2 literes átlagfogyasztással és kilenc másodperc alatti 0-100 km/h idővel érkezik év végén a Jetta villanymotorral segített változata.

Ez év novemberében az Egyesült Államokban és Kanadában dobja piacra először a Jetta hibridváltozatát a Volkswagen.
Az alapmodellnél mindössze 100 kg-mal nehezebb autóban 1,4 literes TSI motor található 150 lóerővel és 250 Nm-rel, ennek működését segíti az önmagában maximum 70 km/h-s sebességgel legfeljebb 2 kilométernyi teljesen elektromos haladást lehetővé tevő 20 kW teljesítményű villanymotor. Az 1,1 kWh-s akkumulátort a hátsó ülés alatt helyezték el. Az együttesen 177 lóerős hibridrendszer az első kerekeket hétfokozatú dupla kuplungos DSG váltón keresztül forgatva 9 másodperc alatt gyorsítja a Jettát álló helyzetből 100 km/órára.
Hirdetés

A hibridrendszer beszerelésén kívül számos aerodinamikai módosítást is elvégeztek a karosszérián, ilyen az új első és hátsó spoiler valamint a diffúzor, melyek alkalmazásával az autó légellenállása 10 százalékkal csökkent az alapmodellhez képest. A 15 colos egyedi felniken alacsony gördülési ellenállású gumik találhatók, az első fényszóróban energiatakarékos LED-ek szolgáltatják a nappali menetfényt, és a hátsó világítást is diódákkal oldották meg.
A Hybridben továbbá módosított kipufogórendszer dolgozik, vastagabb szélvédő és első üvegezés csökkenti az utastér zajszintjét, a műszerfal pedig az elektromos töltöttséget jelző power meter kijelzővel bővült. Egyelőre nincs információnk azt illetően, hogy Európában mikor kerülhet piacra a Volkswagen Jetta Hybrid.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?