Nincs megállás: ismét drágulnak az üzemanyagok

Szerdán még magasabbra kerülnek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik az üzemanyagok áremelkedése. Szerdától a benzinért és a gázolajért is többet kell fizetni.


A hazai autósok sem menekülhetnek az olajárak most tapasztalható (vissza)drágulásától. Csak a múlt héten 6 forinttal emelkedett a gázolaj ára, 2 forinttal a benziné a hazai töltőállomásokon. Most szerdán ismét a dízel drágul jobban, a MOL literenkénti 4 forinttal növeli az árát, míg a benzinét egy hajszálnyit szerényebb mértékben, 3 forinttal. Ennek ellenére a 95-ös benzin marad a drágább, jellemzően 336 forintos áron lesz tankolható, míg a gázolaj átlagára 327 forintra változik.
Hirdetés

Marad természetesen az igen jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbség az egyes töltőállomások között. Ám még a legdrágább helyeken sem kell 380 forintos árszintekre számítani, odébb még a 400 forintos lélektani határ, pláne a 2012-ben tapasztalt 450 forintos árcsúcs. Csak remélhető, de egyáltalán nem biztos, hogy nem leszünk kénytelenek azt újra megtapasztalni. Számos elemző szerint ugyanakkor nem kell utóbbitól félni, ugyanis az alternatív üzemanyagok (pl. áram, hidrogén) mind nagyobb szerepet kapnak a jövőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?