Hirdetés

Ő a Nürburgring leggyorsabb SUV-ja

Új rekorder a Nürburgringen SUV kategóriában

Hiába pályázik a Lamborghini a világ leggyorsabb SUV-ja címre az Urussal, egyelőre az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio mondhatja el ezt magáról. A Nürburgringen legalábbis ő a legfürgébb SUV.

A Giulia Quadrifoglio után a Stelvio Quadrifoglio is körrekordot állított fel kategóriájában a Nürburgringen

A Stelvio csúcsváltozata 7 perc 51,7 másodperc alatt ért körbe a Zöld Pokol aszfaltcsíkján, ezzel beállítva az új rekordot a sorozatgyártású SUV-ok között. Jelenleg második helyen áll az 562 lóerős Porsche Cayenne Turbo S a maga 7:59,74-es idejével, míg a harmadik az 542 lóerős Range Rover Sport SVR 8:14-es köridővel. A Stelvio rekordja szinte azonos a BMW M4-esével, de elmarad a világ leggyorsabb elsőkerék-hajtású modelljétől, a Honda Civic Type R-től (7:43,8).

Hirdetés

“Kifejezetten világszínvonalú dinamikára, rekord-esélyesre terveztük a Stelvio Quadrifogliót, és nem okozott csalódást. – nyilatkozta Reid Bigland, az Alfa Romeo vezetője. “Büszkék vagyunk arra, hogy két Nürburgring rekord is a kezünkben van, egyrészt a Giulia Quadrifoglio a leggyorsabb négyajtós szedán, illetve a Stelvio Quadrifoglio a leggyorsabb SUV.

A városi terepjáró meghajtásáról egy 2,9 literes, ikerturbós, V6-os motor gondoskodik, ami 505 lóerőt és 600 Nm nyomatékot ad. Ez az erő mind a négy keréken keresztül jut el az aszfaltig, így gyorsulhat a SUV 3,9 másodperc alatt 0-ról 100 km/órára, és érheti el 285 km/órás végsebességet.

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?