Október 20-án nyitják meg az első hazai villanykutat

Egy hét múlva indulhat a budapesti villanyautózás

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ötletet a Kempinski Hotel Corvinusnak, a megvalósítást az E.ON-nak köszönhetjük.


Elektromos, ráadásul egy évig ingyen használható töltőpontot már tavaly nyitott az ELMŰ, ám klasszikus értelemben vett, fizetős villanykút eddig még nem létezett hazánkban. Az első nyilvános elektromos töltőállomás az E.ON és a Kempinski Hotel Corvinus együttműködésének eredményeként nyílik meg a jövő héten. Az eseményre október 20-án, 11 órakor kerítenek sort. A szálloda a társadalmi felelősségvállalás egyik alappilléreként tekint a környezettudatos technológiák használatára, terjesztésére és promótálására, és az első fővárosi villanykút létesítésével úttörő szerepet vállalt a témakörben.
Partnerük, az E.ON már felkészült a technológia robbanásszerű terjedésére, így már most felvette kínálatába az egyszerűbb, otthon használható fali töltőket, és a többféle szabványú csatlakozókkal ellátott komolyabb rendszereket, s ezzel megkezdte az elektromos hálózat megbízható töltőállomás-infrastruktúrává történő fejlesztését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?