Olcsó Dacia ellenfél jön a Skodától

Olcsó és kicsi Skodák várhatók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még idén egy városi, 2012-ben pedig egy olcsó szedán modellt tervez bemutatni a Skoda - utóbbit nem titkoltan a Dacia Logan ellenfeleként.

A Volkswagen-csoport stratégái elárulták, hogy két újdonság várható a Skodától, amely jó minőségével, és hamar közkedveltséget szerző modelljeivel alaposan odapörkölt nem csak a konkurenciának, de az anyagyár termékeinek is. Talán egy kicsit most a Volkswagen védelmében születtek azon döntések, miszerint a Skoda a VW Up kisautó műszaki alapján ugyancsak piacra dob - a tervek szerint még 2011-ben - egy takarékos, leginkább városi közlekedésre alkalmas kisautót, valamint 2012-ben egy szedánt. Utóbbit egyenesen a Dacia Logan ellenfelének ígérik a németek, és ezzel az oroszlánkörmeit próbálgató Skodát egycsapásra visszaterelik abba a mederbe, ahová szerintük való - a VW-birodalom cseh részlege gyártson megfizethető, egyszerű, hétköznapi embereknek való kocsikat. További információ, hogy a Genfben látott Vision D tanulmány formavilága nem lesz tiszavirág életű kezdeményezés, és a jövő Skodáit már ennek szellemében fogják tervezni.
A napokban új emblémát kapott cseh márka számszerűen is figyelemreméltó álmokat dédelget: tavaly 762 000 Skodát adtak el, ebből 350 ezer darab Octaviát, a 2018-as cél viszont másfél millió példány értékesítése.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?