Olcsó kicsi Hyundai… létezhet?

Úgy tűnik, India ismét kap egy izgalmas apróságot, ezúttal a Hyundai Exter SUV személyében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új stílusirányzatot vezet be a Hyundai az indiai piacra szánt Exter első grafikái alapján. A SUV-val a fiatalokat szeretné megszólítani a márka.

Ismét lehet okunk irigykedni, ugyanis olyan autót ígér Indiának a Hyundai, ami akár itthon is sikeres lehetne. A túlzsúfolt utcáiról híres országban egyértelmű igény mutatkozik a kisméretű autókra, amik a kevesebb anyag felhasználása miatt olcsóbb árcédulákat is jelentenek. Persze a SUV-őrület Indiát sem kerüli el, így születik meg hamarosan a Hyundai Exter, egy apró crossover.
Hirdetés
A Hyundai "érzéki sportosság" dizájnnyelvezetét közvetítő Exterrel egyértelműen a fiatal közönséget célozza meg a márka. Az új modell természetesen városi használatra készül, de ihletet merítettek az aszfaltos utakon túli off-roaderek szellemiségéből is. Összkerékhajtás valószínűleg nem jár majd az Exterhez, de a szokásosnál nagyobb hasmagasság így is praktikus lehet majd a rosszabb minőségű utakon. Megjelenését tekintve valóban fiatalosnak ígérkezik az Exter, a H-alakú nappali LED-es menetfény (új motívum a Hyundainál), amit összeköt egy fekete (bizonyára légbeömlőt csak imitáló) csík, egyedi stílust kölcsönöz az autónak. Alatta a hamis hűtőrács méretes, érdekes mintázattal dombornyomott sötét panelből áll, melynek két oldalán találjuk a fényszórókat. Utóbbiak kialakítása az elmúlt években divatossá vált szögletes, retró kinézetű, "kocka" terepjárók stílusát idézi, a karosszéria többi részlete is ehhez igazodik éles vonalaival. Az első lökhárító alján lévő, acél orrvédő lemezre emlékeztető részlet már csak hab a tortán.
Hirdetés
Egyelőre csak az autó elejét mutatták be egy látványterv formájában, de hamarosan leleplezik a sorozatgyártású autót, melynek stílusa akár egyes európai modelleken is visszaköszönhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?