Olcsó kisautót készít a Porsche

A Macan után újabb modellel bővít lefelé a Porsche

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche 2015-ben már nem kevesebb mint 200 ezer autót szeretne értékesíteni, ezért aztán nem is egy olyan projekten dolgozik, ami a paletta lefelé bővítését eredményezheti.


Hogy tényleg Pajun (Panamera Junior) lesz-e a neve vagy sem, még nem tudni (mindenesetre sanszos, mert a Macanra is hasonlít annyiban, hogy rövid, 5 betűs és n-re végződik), ahogy azt sem, mikor kezdik gyártani és értékesíteni. Egy felső-középkategóriás Porsche limuzinról van szó, a Panameránál kisebb és olcsóbb személygépjárműről a Maserati Ghiblivel és a többi konkurenssel, például egy izmosabb 5-ös BMW-vel, E-osztályos Mercedesszel vagy XF Jaguarral rivalizálva. (Meg az Audival is, de erről nem szól a fáma, mert ő konszerntestvér...)
Hirdetés

"Igen, ez az egyik tervünk" - mondta a Pajunról Matthias Müller Porsche-főnök az Autocar brit magazinnak adott interjújában azt is hangsúlyozva, hogy még semmi sincs eldöntve. "Épp csak most léptünk egy hatalmasat a Macannal, hiszen nem csupán vadonatúj modellt fejlesztettünk, de a gyártókapacitást is megdupláztuk. Új összeszerelő gépsort és festőüzemet is építettünk. Nem kapkodhatunk, és minden fillért csak egyszer költhetünk el. Megvalósíthatjuk ezt a projektet, vagy akár egy másikat - temérdek ötletünk van."
A leghamarabb 2016-ra, inkább 2017-re várható Pajun és/vagy más későbbi Porsche a VW konszern hátsó- és összkerekes autóinak fejlesztendő MSB-platformját használná a Bentley-vel és nyilván az Audival is közösködve.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?