Olcsóbb benzin és drágább gázolaj érkezik a hét közepén

Szerdán ellentétes irányba mozdulnak az üzemanyagárak

Bár a szakértők mindkét üzemanyag árának emelkedését várták, a benzin mégis olcsóbb lesz szerdától. A gázolaj nagykereskedelmi ára viszont emelkedik, ráadásul az előrejelzéseknek megfelelően nem is kevéssel.

Bár a kazahsztáni helyzet miatt a nyers olaj hordónkénti ára több mint 4 százalékot emelkedett néhány nap alatt, mégsem csak drágulást hoz a szerda a hazai kutakra. A Holtankoljak.hu információi szerint ellentétes irányba mozdul a benzin és a gázolaj ára a hét közepén: a 95-ös oktánszámú benzinért bruttó 2 forinttal kevesebbet, míg a gázolajért bruttó 4 forinttal többet kell majd fizetniük a töltőállomás-üzemeltetőknek.
Hirdetés
Mivel a kutak jelentős részén már most is a hatóságok által maximalizált, 480 forintos áron tankolhatjuk a gázolajat, így ennek kiskereskedelmi ára csak nagyon kevés töltőállomáson változik majd, ellentétben a benzinnel, ami jó eséllyel olcsóbb lesz a legtöbb kúton szerdától.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?