Olcsóbb benzin és gázolaj jöhet

Hogyan változnak az üzemanyagárak jövő héten?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövő héten akár csökkenhetnek is az üzemanyagárak a hazai kutakon, ugyanis e héten a forint többet erősödött, mint az üzemanyagok átlagos nemzetközi jegyzésára.

Már e héten is örülhettek a hazai autósok, hiszen amellett, hogy a benzin ára nem emelkedett, az elmúlt időszakban jelentősen drágult gázolaj literenként 3 forinttal olcsóbb is lett annak köszönhetően, hogy mind a gázolaj, mind pedig a benzin nemzetközi jegyzésára apadt, ráadásul a forint dollárhoz mért gyengülésénél jelentősebb mértékben.Most ellentétes tényezők befolyásolják az üzemanyagárakat. Azok ugyanis a nemzetközi tőzsdék kedvezőbb befektetői hangulata miatt világszerte emelkedtek, a portfolio.hu információi szerint a benzin dollárban mért átlagos jegyzésára 0,3, a gázolajé 0,7 százalékkal.
A hajszálnyit kedvezőbbre fordult gazdasági hangulat, de leginkább jegybanki alapkamat emelésének köszönhetően azonban a forint most erősödni tudott a dollárhoz mérten, közel 1,2 százalékkal kevesebb forintot kell most adni egy dollárért, mint egy héttel korábban.
Hirdetés
Ennek köszönhetően az üzemanyagárak akár csökkenhetnek is a jövő héten, bár komoly áresésre nem kell számítani, a gázolaj esetében a legoptimistább várakozások szerint is legfeljebb 2-3, a benzinnél 3-4 forintos árcsökkentés várható, ugyanakkor az sem kizárható, hogy megmarad az e héten megismert árszint, azaz a benzin 398 forintos, illetve a gázolaj 431 forintos literenkénti átlagára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?