Olcsóbb lehet a benzin és a gázolaj is jövő héttől

Kedvező hír az autósoknak: csökkenhetnek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Immár két hónapja nem volt ilyen: ismét van esély arra, hogy apadjanak az üzemanyagárak.

Utoljára februárban volt példa az üzemanyagárak csökkenésére, természetesen akkor sem ment áruk az év elején tapasztalt szint alá, sőt, fölötte maradtak. Azóta pedig egy-egy hétnyi kimaradással, de hétről hétre kúsztak felfelé, a mostani, e hét szerdán elért rekordmagasságba. Lélektani határt csak a benzin tört: ára e hét közepén már 454 forintra nőtt literenként, míg a gázolaj 442 forintos szinten maradt.
E héten azonban kedvezően alakultak Irán, illetve az ENSZ tárgyalásai, azaz úgy tűnik, a piac által már teljesen beárazott feszültségek oldódni kezdenek, melynek hatására az olajárak apadni kezdtek. Nem csupán a nyersolaj, a finomított termékek piacán is áresés volt megfigyelhető. Túlzottan komoly mértékűről - sajnos - nincs szó.
Hirdetés
A portfolio.hu információi szerint a benzin ára 2,6, a gázolajé mindössze 0,9 százalékkal csökkent, amihez igen szerény, 0,2 százalékos forinterősödés társul ugyan, ám így is csak 2,8, illetve 1,1 százalékos áresésekről beszélhetünk. Ezek alapján jövő héten a benzin esetében várható jelentősebb, mintegy 4 forintos, a gázolajnál pedig szerényebb, 2 forint körüli árcsökkenés, melyek alapján szerdától 450 forintos benzin- és 440 forintos literenkénti gázolajár várható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?