Önvezető lehet a F1-es safety car?

Sofőr nélkül körözhet a versenyzők előtt a Mercedes-AMG GT

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bernd Mayländer, a Forma-1-es safety car vezetője bizonyára nem örül a felvetésnek, ugyanis állásába kerülne, ha robot terelgetné autóját a versenypályákon.


A Forma-1-es versenyeken az utóbbi években átalakultak a safety carral kapcsolatos szabályok, megjelent a VSC, azaz a virtuális safety car, amikor a pályára sem kell hajtania a Mercedes-AMG GT-nek. Most egy új felvetés szerint, ha pályára küldik, akkor vezető sem kell majd hozzá. Marcin Budkowski, a Forma-1 technikai vezetője azt nyilatkozta, hogy a közeljövőben a versenypályákon is megjelenhet az önvezető technológia.
Hirdetés

Úgy véli, hogy a Forma 1-ben felbukkanó önvezető safety car kiváló lehetőség lenne arra, hogy az emberekben tudatosítsa: az autonóm járművek működőképesek és teljesen megbízhatóak. Remélhetőleg csak gondolati szintig jut el ez az ötlet, ha viszont gyorsabb lenne, akkor Hamilton egész biztosan örülne neki, mert mostanában ő panaszkodik a legtöbbet, hogy túl lassan halad előtte a Safety Car.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?