Önvezető taxiflotta Szingapúrban

Sofőr nélkül jön a taxi Szingapúrban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megkezdte önvezető járműflottájának tesztelését a nuTonomy vállalat, amely 2018-ra ígéri a valóban vezető nélkül érkező elektromos taxikat.

Kizárólag villanyautókat használ a nuTonomy vállalat önvezető rendszerének tesztelésére, amely már kezdetét is vette Szingapúrban. A vezető nélküli taxik most még egy „biztonsági vezetővel” és egy mérnökkel közlekednek, aki folyamatosan elemzi az utazás során érkező adatokat - hasonlóan az Uber szintén nemrég indult rendszeréhez.
Hirdetés
Abban is hasonlít a nuTonomy az Uber rendszeréhez, hogy itt is applikációval hívhatók a taxik, amelyek egyelőre ugyancsak ingyen vehetők igénybe Szingapúr belvárosában. A különbség elsősorban a tempóban keresendő, hiszen a nuTonomy 2018-tól már nem tesztjelleggel, hanem élesben üzemelő szolgáltatásként kívánja működtetni taxiflottáját. Szintén tárgyalnak a Jaguar Land Roverrel a brit viszonyokra optimalizált önvezető rendszer megvalósításáról. Ezenkívül a tengerentúlon Michiganben is tesztelik önvezető járműveiket. Minderről videójukban is beszámolnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?