Opel gyárból érkezik az új DS 4

Második generációjához érkezett a francia prémiummárka kompaktja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szokatlan összefonódásokat eredményezett a Stellantis vállalat létrejötte, a DS márka új kompaktja az Opel Astrával mutat rokonságot.

Tíz évvel ezelőtt támasztotta fel a DS nevet a Citroën, ami a márka egykori nagy sikerű és innovatív modelljére utal. Az új brand a kezdeti években kívül-belül módosított Citroënekkel töltötte fel a kínálatát, de ezek kifutásával a DS megtalálta a saját indentitását. Míg az első DS 4 generáció ránézésre nem sokban különbözött a Citroën C4-től, addig a már februárban bemutatkozott második kiadás már nem keverhető összes semmilyen más modellel sem.
Hirdetés
A márkára jellemző fényszóró és maszk a DS 4-en is megjelenik, illetve mélyre nyúló nappali menetfénnyel is feldobták a megjelenést, de más formában, mint a több DS modellen. Az oldalvonalat különböző élek teszik egyedivé, a C-oszlop előrefelé nyúlik, a tető pedig “lebeg”. Látszik, hogy a francia mérnökök nem vették félvállról a feladatot. Hátul sem fogyott el a kreativitás, a lehúzott tető és a összekötött lámpák laposnak és szélesnek mutatják a DS-t, innen nem nehéz belelátni a sportosságot. A modell megjelenése az év vége felé várható, de néhány országban már most előrendelhető, hazánkban még nem. Friss hír, hogy a DS 4-et online megvásárlók egy limitált szériás modellbe ülhetnek bele az év vége felé, ami a LA PREMIÈRE névre hallgat. A különleges széria szürke- vagy barackszínű fényezéssel kérhető, a külsőt fekete elemek dobják fel. Az első szériát nem adja fapadosan a DS, az utastérbe nappabőr kárpitozású szellőztethető és masszírozni is képes ülések kerülnek, de Head-Up Display, gesztusvezérléssel is dirigálható interfész, állítható futómű és kettes szintű önvezetés sem hiányzik majd a fedélzetről. Ahogy a felszereltség terén, úgy lóerőből sem lesz hiány. A vásárlók 180 és 225 lovas kivitelek közül választhatnak. Mindkét modellt 1,6 literes turbós benzinessel szerelik, az erősebbik verzió plug-in hibrid hajtással is kiegészülhet (lásd részletesen itt). A hazai vásárlók novemberben ismerkedhetnek meg az új modellel.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?