Opel Mokka: a Corsa-alapú szabadidő-autó

Tavasszal mutatkozik be az Opel Mokka

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Legnépszerűbb modelljére, azaz a Corsára építi új szabadidő-autóját az Opel. A Mokka jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon debütál majd.

Ami a Corsából készül, az sikerre predesztinált - vélhetik az Opel vezetői, hiszen azon túl, hogy a Corsa számít jelenleg legkelendőbb modelljüknek, az alapjaira épített Meriva is jól fogy. A piackutatók persze azt is sejthetik, hogy még egy bőrt simán le lehetne húzni róla, leginkább úgy, ha azon piaci szegmensbe is küldenének belőle, ahol eddig legkevésbé tudott kibontakozni a villámos márka. Ez pedig nem más, mint a szabadidő-autóké. A már korábban is lebegtetett Mokka ezért nem miniautót, hanem kisautó-alapú SUV-t jelent majd.
Hirdetés
Jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon mutatkozik majd be a Corsa-alapú, emelt hasmagasságú, kicsit antarás, kicsit merivás, de kellően önálló formájú újdonság, a Mokka. A 4,3 méteres SUV 1 cm-rel hosszabb a Merivánál, padlólemezét is utóbbi adja, hajtáslánca azonban eltérő is lehet. Alapesetben ugyanis a Mokka is elsőkerékhajtású, felárért azonban Haldex-kuplungos összkerékhajtású is lehet. Konkrét információk egyelőre nincsenek a motorpalettáról, a Meriva egységei azonban jó eséllyel várhatók. Benzinesből magyarán 1,4, dízelből 1,3 és 1,7 literesek is szerepelhetnek majd, ám nem lenne meglepő, ha csak az erősebb egységek, azaz benzinesből a turbós 120 és 140 lóerősök, míg dízelből csakis az 1,7 literes, 100, 110 és 130 lóerősök lennének választhatók a vérpezsdítőnek ígért Mokkához.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?