Örömhír: csökken a benzin ára

Csak a benzin ára csökken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E hét közepétől csak a benzin ára csökken, a gázolajé marad a múlt héten megemelt szinten, a két üzemanyagfajta közötti különbség már mindössze 1 százaléknyi.

[kepallobal=427852]E héten csak a benzin ára csökken, a gázolajé változatlanul marad[/kepallobal] Egy héttel ezelőtt csak a gázolaj ára emelkedett, literenként 4 forinttal, most pedig a benzin ára változik. Ahogyan az várható volt, csökken. Az árapadás mértéke azonban nem olyan jelentős, mint amilyet a nemzetközi árváltozások alapján reméltünk. A holtankoljak.hu piaci üzemanyagár-összehasonlító portál, piaci forrásokból származó értesülései szerint szerdától literenként 5 forinttal, 391 forintra csökken a benzin literenkénti átlagos ára, míg a gázolajé nem változik, marad a múlt héten 387 forintosra emelt szinten.
A mostani ármérséklés ellenére a drágább kutakon továbbra is lehet majd találkozni 400 forint feletti literenkénti árakkal.
Már a mostani, csak a benzint érintő árenyhítés is előre vetíti a november 1-től, azaz a gázolaj jövedéki adójának emelésétől várható trendet: noha ma még a gázolaj olcsóbb, hamarosan a benzin kerül majd kevesebbe - a fogyasztáskülönbség miatt persze a dízel autósok a jövőben is olcsóbban autózhatnak majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?