Örülhetnek a dízelesek, de a benzin ára maradni látszik

Jövő héten várhatóan csak a gázolaj ára csökken

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába apadt a benzin és a gázolaj nemzetközi ára is, jövő héten vélhetően csak utóbbié apad itthon.

[kepallobal=402392]Jövő héten várhatóan csak a gázolaj ára apad[/kepallobal] Minap szakértőket kérdeztünk arról, miként alakulnak nyáron az üzemanyagárak. Alapvetően megnyugtató válaszokat kaptunk, tömören összefoglalva a mostani árak maradását, vagy talán kevéssel azok alattiak eljövetelét jósolták, de felhívták a figyelmet, hogy a kocka bármikor fordulhat.
Szerencsére nem így lett, azaz még az optimistább jóslatok is beváltak, ugyanis az elmúlt héten is apadtak a nemzetközi, dollárban mért jegyzésárak. A portfolio.hu adatai szerint a benzin esetében 2,8, a gázolajnál jelentősebb, 4,2 százalékos mértékkel.
A hazai autósok közül árcsökkenésre azonban legfeljebb a dízelesek számíthatnak, ugyanis az elmúlt hetek erősödése után a forint e héten romlott, a dollárhoz mérten 2,75 százalékkal ér kevesebbet, így tehát a benzin kedvezőbb nemzetközi árát fel is emészti az árfolyam-különbözet.
Hirdetés

Míg az április utolsó hete óta eltelt időszakban jelentős, a benzin esetében 4, majd kétszer 10 forintos árcsökkenés volt tapasztalható, s a gázolaj ára is esett az elmúlt két hétben 5, majd 6 forinttal, ezúttal utóbbi esetében sem várható komoly, mindössze 3 forintos árapasztás, mely által azonban a gázolaj ára ismét a benziné alá mehet. Jövő hét közepétől tehát a benzin mostani, 430 forintos, a gázolaj pedig 428 forint körüli literenkénti áron várható - a pontos számokat hétfőn minden bizonnyal megtudhatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?