Pályára gurult a Mini Cooper legerősebb verziója

A Nürburgring közönsége előtt falta az aszfaltot az új Mini Cooper GP

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A valaha volt legerősebb Cooperként érkezik az új GP csúcsmodell. Már külsőre is sokkal vadabbnak ígérkezik, mint eddig bármelyik Mini, élőben mutatkozott be az álcázott példány.


Minden eddigi Mininél gyorsabbnak ígérkezik a jövőre megérkező harmadik generációs Cooper John Cooper Works GP kivitele. Az új modell bemutatóját már a gyártó is tűkön ülve várja, annyira, hogy a prototípust az elmúlt hétvégén közel 100 000 ember előtt villantotta meg a Nürburgring híres 24 órás versenyének betétfutamaként. A számos plusz program közé beszuszakolt JCW GP prototípus felhajtott a híres Zöld Pokol 21 kilométer hosszú aszfaltcsíkjára két elődjének társaságában. A prototípus persze nem először jár már a ringen, a fejlesztés során már a köridő mérésre is szántak időt, az eredménye pedig beszédes.
Hirdetés

Az előző kisszériás GP modell 8 perc 23 másodperc alatt ért körbe, az új már most, a fejlesztési fázisban is be tudott menni 8 perc alá. Részleteket még nem árultak el a modellről, de annyit azért tudni lehet, hogy az új 2,0 literes turbómotort kapja, mely már az új Countryman JCW-ben is 306 lóerős, a Cooper GP-ben ennél többre számíthatunk. Emellett az összkerékhajtás lehetősége is szóba került már, annyi viszont biztos, hogy látványban ez lesz a valaha volt legextrémebb Mini modell. Míg elődjéből csak 200 példány készült, úgy az új modellből már 3000-et gyártanak, így is meglehetősen ritka lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?