Pályára hegyezett 911 a Porsche újonca

Új GT3 Cup versenyautót húzott elő a Porsche, már 4,0 literes motorral hasít a 911

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche Párizsi újdonságai között olyan modell bújik meg, ami kifejezetten pályaversenyzésre alkalmas. Az új 911 GT3 Cup versenyautó motorja, meg persze teljesítménye is nagyobb a korábbinál.

A Porsche gyárilag versenyzésre felkészített modelljei közül a 911 GT3 kupás versenyautó újabb verziója érkezett Párizsba. A Panamera 4 E-Hybrid mellett a versenypályák szaggatására hegyezett újdonság nem csak külső finomításokat kapott, hajtásláncában nagy fejlesztések történtek. Az eddigi 3,8 literes 6 hengeres, 453 lóerős boxert 4,0 literes gépre cserélték, így az új kupás Porsche már 479 lóerőt tesz le a pályára.
A nagyobb teljesítmény miatt a főtengelyt és a lengőkarokat is masszívabbra cserélték, de a motor kenését kiszolgáló rendszert is strapabíróbbra tervezték át. Valamivel nagyobb leszorítóerőt termelnek az első és a hátsó légterelők, továbbá az autó saját tömege még mindig nem haladja meg az 1200 kilogrammot. A kupás Porschék normál modellként gördülnek le a stuttgarti gyár szalagjáról, azután egyenesen a weissachi üzemben alakítják át őket. Az új 911 GT3 Cup versenyautók a 2017-es szezonban mutatkoznak be a németországi Carrera Cup sorozatban és az Észak-Amerikai sorozatban, valamint a Forma-1-gyel haknizó Porsche Mobil 1 Supercupban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?