Papír Lexus villanymotorral

Valós méretű Lexus IS replika, újrahasznosított kartonból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eredetivel megegyező méretű origami replikát készített IS szedánjáról a Lexus. Nem kevesebb, mint 1700 újrahasznosított, lézerrel vágott kartonlapot használtak.


Kézműves dolgozói ünneplésére különleges tervvel állt elő a Lexus. Legfrissebb szedán modelljükből 1:1-es méretű replikát készíttettek, amihez 1700 darab 10 mm vastagságú, lézerrel vágott kartonlapot használtak. Hogy biztosak lehessenek az összeszerelési sorrendben, a lapokat megszámozták, mielőtt elkezdték volna az összeszerelést a vízbázisú ragasztóval. Minden egyes lapot, legalább 10 percig száradni hagytak, így 3 hónapba telt, hogy elkészülhessen a teljes méretű Lexus IS replika, amit az origami ihletett. Azonban nem csak látványként különleges a kartonból készített IS, vezetni is lehet - köszönhetően az acél és alumínium keretbe telepített elektromos motornak. Az elkészült modellt a LaserCut Works és a Scales and Models csapatának köszönhetjük. A lapokat a DS Smith, a 3D-s digitális modellt pedig a Lexus adta, hogy tökéletesen lemásolhassák a valódi IS szedánt. Október 8-ától, a birminghami NEC-ben megtekinthető az origami IS.
Két profi videó is készült a furcsa Lexus elkészítéséről, alább láthatók.

Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?