PDK váltós Cayman GT4 jön, nem lesz viszont GT4 RS

A Porsche puhítja a Cayman GT4-et, nem erősíti

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legsportosabb kis Porsche, a Cayman GT4 nem kap még erősebb pályaváltozatot. Lesz viszont belőle PDK automata, az kell a vevőknek.


A Porsche megadta a választ a korábban feltett kérdésünkre. A 385 lóerős Cayman GT4-est az autós világsajtó egy emberként ölelte a keblére, ami nem csoda. A 911 GT3-on innen ez a ma kapható legkezesebb, legjobban vezethető Porsche. Az akkori várakozások szerint logikusnak tűnt egy legalább 400 lóerős, kikönnyített, és gyárilag pályahasználatra szánt Cayman GT4 RS, de most úgy néz ki, hogy ez a változat nem fog megvalósulni.
Hirdetés
A cég vezetője, Andreas Preuninger fedte fel, hogy RS nem lesz, a vásárlói igényeknek megfelelően viszont rendelhető lesz a PDK duplakuplungos automataváltó a GT4-hez. A Cayman GT4 a puritán vezetési élményt keresők szemében az utolsó mentsvár, mert a 911 GT3 jelenleg futó generációja már csak PDK automatával kapható. A régi értékek hívei közül viszont egyre kevesebben vesznek Porschét, így az idők és a vásárlók szavára hallgatva most a keményítés helyett a puhítás kellett nyerjen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?