Péntek estétől lezárják az Andrássy utat

Szombaton kezdődik az Európai Mobilitási Hét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A városi közlekedés ésszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését hirdető programsorozat miatt péntek estétől hétfő hajnalig lezárják a budapesti Andrássy utat.


Idén tizenhatodik alkalommal, szeptember 16-22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés programsorozatát - olvasható a bkk.hu weblapján. A Mobilitási Hétvégén, hazánk legnagyobb zöld eseményén a most következő szeptember 16-17-i hétvégére ismét a gyalogosoké, kerékpárosoké az Andrássy út. Az izgalmasnak és informatívnak ígérkező programok részletesen megismerhetők a www.bkk.hu/mobilitasihet oldalon. Budapest hosszú évek óta aktív résztvevője Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatának, amely a városi közlekedés ésszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza meg, a városok fenntarthatóbbá és zöldebbé tételére, a gépkocsival történő közlekedés alternatíváinak kipróbálására buzdít. A Mobilitási Hétvégén bemutatásra kerülnek azok a közlekedési módok, amelyek versenyképes és környezetkímélő alternatívát kínálnak az autózással szemben. Az idei év mottója a „Közös út, közös jövő”, témája pedig a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás, amilyen például az e-car sharing.
Hirdetés
A Mobilitási Hét családi hétvégéjét az Andrássy úton az Oktogonnál szombaton délelőtt 10 órakor nyitja meg Homolya Róbert, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű kommunikációs igazgatója, valamint Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója. A hétvégén a kilátogatókat a gépjárművek elől lezárt Andrássy úton a közlekedési szolgáltatók standjai mellett a fővárosi közszolgáltató társaságok, több kerület, civilszervezetek színes programjai és koncertek várják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?