Pénteken csak a benzin drágul, a gázolaj nem

Még egy kevéssel feljebb kerül a benzin ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg szerdán egységesen drágult a benzin és a gázolaj, pénteken csak az előbbi kap némi ártöbbletet.


Novemberben eddig minden lehetséges alkalommal emelkedtek az üzemanyagárak, legutóbb szerdán. Akkor 3-3 forinttal került feljebb a benzin és a gázolaj ára, pénteken azonban a holtankoljak.hu információi szerint a dízelesek már megússzák az emelést, s a benzint tankolók is mindössze literenkénti 2 forintos többletet kell elkönyveljenek. A 95-ös átlagára így 342 forintra emelkedik, a gázolajé 348 forint marad. A masszív novemberi áremelés ellenére is olcsóbban tankolhatunk, mint tavaly ilyenkor, az egykori, a benzin esetén 2012 áprilisában, a gázolajnál már januárjában adódott - 450 forintos - csúcsárakhoz mérten pedig még mindig több mint 100 forintnyi a literenkénti "árelőny".
Hirdetés
Olcsóbban tankolhatunk, mint egy évvel ezelőtt, illetve azt megelőzően Olcsóbban tankolhatunk, mint egy évvel ezelőtt, illetve azt megelőzően
Természetesen továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások árai között akár literenkénti 30-40 forintos eltérések is lehetnek. Tankoláskor így aztán nem csak a tankolás idejére, hanem helyére is ajánlott figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?