Péntektől ismét drágábban tankolhatunk

Még feljebb kerül a benzin és a dízel ára is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg a szerdai áremelés még csak a dízeleseknek fájt, pénteken már a benzin ára is emelkedik. A 95-ös literára 340, a dízelé 350 forint fölé kerül.


Múlt hét szombaton az üzemanyagok jövedékiadó-emelésének „köszönhetően” a benzin és a gázolaj is jelentősebben drágult. Főként utóbbi. Most szerdán aztán szintén a dízelesek kaptak a nyakukba egy kis áremelést, péntektől azonban a benzinesek számára is drágább lesz a tankolás. A Holtankoljak.hu információi szerint a MOL pénteken egységesen 4 forinttal növeli a benzin és a gázolaj árát is.
Hirdetés
A hét utolsó munkanapjától így a 95-ös literenkénti átlagára már 343, míg a gázolajé egy újabb fájdalomküszöb fölötti, 352 forint lesz. Sovány vigasz, hogy ez még mindig csaknem 100 forinttal kedvezőbb, mint a 2012-ben adódott hazai árcsúcs. Mivel marad természetesen az egyes töltőállomások közötti igen jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos árkülönbség, a legdrágább helyeken a benzin és a gázolaj ára egyaránt elérheti a 380 forintos szintet is. Kicsit spórolhat, aki péntek előtt tankol; sokat, aki körültekintően választ benzinkutat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 01:16
  Permalink

  Te nagyon ostoba, mi köze a kormánynak a taxisok árához? Semmi, Pesten önkormányzati, máshol szabad piaci kérdés.
  Az nem zavar, hogy a hús ÁFa tartalma 22%-ot csökkent? A hentesnél hányszor voltál reklamálni, hogy hol az árcsökkenés? Ja, hogy ezt is a kormánynak kéne megoldania. meg a fenekedet is neki kén ekitöürölni mi, mert olyan szerencsétlen, béna s,g vagy, hogy erre sem vagy képes.

  Mondták már neked, hogy kegyetlen buta vagy?

 • 2017.10.28. at 01:16
  Permalink

  1. semmi köze a benzin egyes hálózatok egyes kútjainál alkalmazott napi árához az utaknak
  2. az üzemanyag árának fele mindenhol adó Európában, nincs ebben semmi egyedi (Várnak a szaudiak, indulj, ha neked a benzinár az értékmérő. Fasza sivatagokban múlathatod az időt recskázva, hús nélkül. Viszlát)
  3. teljesítmény adó nincs. Te melyik korban élsz? Gépjármű adó van, amit az önkormányzatok szednek be, akiknek semmi köze sem az üzemanyagok árához, sem az országos kezelésű utakhoz

  A kínzó kérdések valóban azok, amiket feltettél, mert bődületes tájékozatlanságról adnak tanúbizonyságot.
  4 kérdésből 4 abszolút hülyeség és a cikkhez semmilyen módon nem kapcsolódó. ne légy rá büszke.

 • 2017.10.28. at 01:16
  Permalink

  hogy miért ilyenek a kormányok? hát azért, mert ilyenek a magyar emberek, kéremszépen, ez itt a nagy talány. amikor a kereskedő, taxis stb emeli az árat a 450 forintos benzinhez, de amikor 330-ra visszamegy, akkor már nincs csökkenés valamilyen óriási csuda folytán.

 • 2017.10.28. at 01:16
  Permalink

  bohócország. az egy dolog, hogy az üzemanyag fele már eleve adó és akkor még rájön még adó……az már meg egy másik dolog, hogy az úthálózat egy hulladék (mindig is az volt), pedig amiatt is annyi rajta az adó…dehát, akkor hova tűnik a benzinből bejött pénz? a teljesítmény adóból bejött pénz? a baleset adóból bejött pénz? a matricákból bejött pénz? kínzó kérdések.

Vélemény, hozzászólás?