Péntektől még drágábban tankolhatunk – újabb árcsúcs közeleg

Nem áll meg az üzemanyagárak emelése, árrekord dőlhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután szerdán 5-5 forinttal nőtt a benzin és a gázolaj ára, pénteken egy újabb, ám szerényebb mértékű drágulás következik. Mutatjuk, mire számíthatunk a kutakon!

Miként arról beszámoltunk, szerdán a kőolaj drágulása következtében a hazai töltőállomásokra is 5-5 forintos üzemanyagár-emelés köszöntött be. A világpiaci tendenciákból már a hét elején következtetni lehetett arra, hogy a drágulásnak még messze nincs vége. Ez sajnos így is van, a Holtankoljak.hu értesülései szerint pénteken újabb, de már csak 2-2 forintos drágulás következik. A 95-ös benzin átlagára így péntektől már literenkénti 439, a gázolajé 443 forint lesz. Veszélyesen közelít a 2012-ben látott 450-451 forintos árcsúcs, ami az elemzők szerint az idei évben meg is dőlhet. Mivel az egyes kutak között akár 40-50 forintos áreltérés is adódik, a drágább helyeken, például a gyorsforgalmi utak mentén már most is az 500 forintot közelítő literárakkal találkozhatunk. A drágulás mellett tehát egyre fontosabb kérdés a tankolás idején túl annak helyére is figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?