Péntektől még olcsóbb a benzin, de marad a gázolaj árelőnye

A szerdai benzinárcsökkenést pénteken jelentősebb követi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten szerdán és pénteken is apad a benzin ára, összességében 5 forinttal, a gázolaj ára nem változik, de még péntek után is kedvezőbb marad.

Miként arról beszámoltunk, szerdán hosszú idő után végre csökkent a benzin ára, igaz, nem túl jelentősen, literenként mindössze 2 forinttal. A korrekciót pénteken újabb követi, a Holtankoljak.net információi szerint akkor már 3 forinttal fog apadni a 95-ös ára, így a heti árcsökkenése már 5 forintos lesz. E héten nem változik a gázolaj ára, ám hiába a benzin két árcsökkenése, még mindig a dízel marad az olcsóbb. Péntektől a 95-ös literenkénti átlagára már csupán 368 forint lesz, a gázolajé pedig az október első felében történt emelések ellenére is megállt 367 forintnál. Persze az említett átlagár szerint értendő, az egyes helyek között igen jelentős, akár 50 forintos literenkénti eltérések is adódhatnak, így a drágább helyeken, például az autópályák mentén rendre 400 forint feletti kiírásokkal találkozhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?