Péntektől minden eddiginél drágább lesz a benzin

Újabb árrekord köszönt be a benzinkutakra még július végén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Reménykedni ugyan lehetett abban, hogy megússzuk a hetet üzemanyagár-emelés nélkül, ám nem így lesz: péntektől a benzinért minden eddiginél többet kérnek.

Havi tendenciát nézve liftezésben van az olaj ára, de az elmúlt hét alapján leginkább platózásban. Így bár a hónapban megéltünk már egy árrekordot a benzin esetén, a múlt héten némi csökkenést is, e hét szerdán pedig megúsztuk a korrekciót. Pénteken azonban már nem fogjuk. A Holtankoljak.hu értesülései szerint jelentős áremelést kap a benzin és a gázolaj is. A 95-ös benzinért péntektől 5, a gázolajért 6 forinttal kell majd többet fizetni, így a 95-ös ára újabb árrekordot hoz, átlagára 454 forintra emelkedik. A gázolaj jellemző literára megáll 449 forintnál, legalábbis a július utolsó előtti napján esedékes emeléskor. Hogy mit hoz augusztus? Sok jóval nem kecsegtet, az viszont biztos, hogy a heti áringás mellett is kiemelten fontos a tankolás helyére is figyelni, az egyes töltőállomások árai között ugyanis akár literenkénti 40-50 forintos szórás is adódhat, így a legdrágább helyeken, például az autópályák mentén akár a normál üzemanyagoknál is találkozhatunk már 500 forintos literárakkal is. Érdemes tehát a hosszabb utazások előtt előre tankolni, hogy ne a drágább helyeken kelljen, de kerülni, kitérőt tenni se legyen szükséges.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?