Péntektől olcsóbb a benzin

Három forinttal lesz olcsóbb a benzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg a gázolaj ára rekord magasra, közel 420 forintra ugrott jövedéki adójának emelése miatt, a benziné péntektől 3 forinttal lesz alacsonyabb.

Tegnap óta drasztikus kép fogadja az autósokat a töltőállomásokon, gázolajat alig lehet 420 forintos literár alatt kapni, míg a benzin literje még a drágább helyeken is a lélektani, 400 forintos limit alatt látható.
Péntektől még nagyobb lesz a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség, ugyanis akkortól 3 forinttal csökken a benzin ára a hazai benzinkutakon, míg a gázolajár változatlan marad a holtankoljak.hu piaci forrásból származó információi szerint.
Szokatlan a hét végi ármódosítás, de a pénteki árváltozás valójában a "szokásos", szerdai korrekció, csakhogy a hét első két napja munkaszüneti nap volt, és ennek következtében változik pénteken az ár.
A benzin átlagos ára így 394 forintra csökken, míg a gázolajé - a jövedéki adó emelése miatti, keddi árnövekedést követően - 415 forint marad.
Hirdetés
A töltőállomások között országszerte akár 30 forintos árkülönbség is tapasztalható, s tapasztaltaink szerint kevés az olyan kút, amely 420 forint alatt mérné a dízel üzemanyagot literenként.
E85-öt (Bioetanolt) várhatóan 306, míg autógázt (LPG-t) 223 forintos átlagáron tankolhatunk a hét végétől. Ahogyan arra már rámutattunk, a határ szélén járva legtöbb esetben megéri, csupán a tankolásért is a szomszédokhoz kirándulni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 08:49
    Permalink

    Még így sem kevesebb az osztrák árnál. Arról nem beszélnek, hogy ott 3-4 akkora az átlagnyugdíj, vagy az átl. kereset.Itt Ha nyugathoz mérjük magunkat az árakban és kelethez a keresetekben, akkor miért nincs már itt a kánaán.?

Vélemény, hozzászólás?