Piacra dobják a világ első etanol-elektromos hibridjét

Elkezdi forgalmazni a világ első etanol-elektromos hibridjét a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány hónapja még csak prototípusként mutatta be a Toyota az etanol-hibrid hajtású Priust, ám mostanra már piacéretté vált a modell.


Duplán „zöld” a brazil Prius, legalábbis, amelyik majd jövőre debütál a dél-amerikai ország piacán. Idén áprilisban már megmutatták a Prius Hybrid FFV (flexi-fuel vehicle) prototípusát, amelynek belsőégésű motorja etanolt iszik. Ezzel a megoldással pedig tovább csökkenthető az autó szén-dioxid kibocsátása.

Brazíliában egyébként a világon az elsők között, a hetvenes években kezdték a megújuló forrásból származó alternatív üzemanyag tömeges használatát. A kormányzati és gazdasági támogatással megvalósított, cukornád alapú etanolgyártás mára a világ első számú etanol- exportőrévé és a második legnagyobb etanol üzemanyaggyártójává tette a hatalmas országot, ahol a benzines újautó-eladásokból több mint ötven százalékkal részesednek a benzin-etanol kettős üzemű járművek.
Hirdetés

Az elmúlt fél év során a Toyota Prius Hybrid FFV modellt folyamatosan tesztelték. Vizsgálták a rendszer megbízhatóságát, tartósságát és teljesítményét. Miután a szakemberek minden előzetes várakozását felülmúlta az autó, úgy döntöttek megérett a piaci debütálásra. Ám az új modell árát és pontos technikai adatait csak később árulják el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?