Rács mögé került az Audi vezérigazgatója

Folytatódik a dízelbotrány, letartóztatták Rupert Stadlert

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen dízelbotránya nem ér véget, az Audi jelenlegi vezérigazgatóját a mai nap folyamán letartóztatták. A Volkswagen szóvivője szerint megilleti az ártatlanság vélelme.


Lassan három éve annak, hogy a Volkswagen dízelbotránya berobbant, az utórengések viszont még ma is érezhetőek. A fejlemények folyamatosan bontakoznak ki, most két újabb személy került gyanúba, egyikőjüket, az Audi jelenlegi igazgatóját le is tartóztatták. A másik személyt egyelőre nem nevezték meg, de azt tudni lehet, hogy mindkettejüknél házkutatást tartottak.
Hirdetés

Rupert Stadler előzetes letartóztatásba került, és amíg a vizsgálatok tartanak, ott is marad. Bizonyítékok eltüntetésévél gyanúsítják, vagyis tudhatott a Volkswagen csalószoftveréről, a gyanú szerint pedig erősen köze is van hozzá. A Volkswagen szóvivője nem árult el több információt az ügyről, csupán annyit mondott Stadlerrel kapcsolatban, hogy megilleti az ártatlanság vélelme.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2018.06.18. at 21:29
  Permalink

  Ennek így kellett lennie. Pont mint a mesékben, a gonosz elnyeri méltó büntetését (legalábbis ezt mutatják kifelé, de majd úgyis elengedik, mint a többi NOx-szal gyilkolót).

  • 2018.06.19. at 10:30
   Permalink

   Ne viccelj mar, persze, hogy megussza valamilyen modon.
   A vilag kifordult önmagabol…
   Brutalis gyilkosokat, nemi eröszakot elkövetöket kiengednek nehany ev börtöbüntetes utan, akinek soha nem lenne szabad a tarsdalomba visszakerülni, majd pont itt statualnak peldat…, pfff, ugyan mar.

   • 2018.06.19. at 18:13
    Permalink

    hát igen….én olyanról is tudok, hogy miniszterelnökként, több tízezer ártatlan embert mészároltatott le (a közelkeleten) bombázásokkal, egységekkel…..és nemhogy börtönt, de NOBEL DÍJAT kapott ! méghozzá béke…. 😀 😀 😀 😀 az európai haverjaikkal együtt (franciao.,anglia) ….. szóval? hagyjuk már itt a sápítozást, a PÉNZ beszél, a vw megvette kilóra az eu vezetést, ha már beleölt pár mrd-ot a traktorokba, hát így történt, érdekes, hogy miért nincsennek eu vezetők elővéve? ez mondjuk kicsit furcsa.

    másik amit furcsállok, hogy a co2-nek komolyan köze van a felmelegedés felgyorsításához, mégis a co2-t okádó amcsi hulladékokat nem mószerolja be a vw? valamilyen eu-s “független” bizottsággal….fura.

     • 2018.06.19. at 23:25
      Permalink

      te szerencsétlen bélsáréletű retardált, legalább 1x próbálnál meg értelmesen érvelni, legalább 1 dolog ellen, ne csak retardált módon személyeskedni ennyit tudsz a kis tyukszaros selejt életeddel, takarodj 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 • 2018.06.20. at 09:37
  Permalink

  Bezzev: ideböfögtél és üres hőzöngést tudás és ismeretek nélkül, és csodálkozol hogy lecsapom a magas labdát?
  Mire érveljek? Olvass utána a dolgoknak, mert halvány lilazöld fingod nincs semmiről. Lehet hogy a kocsmában a haverok előtt ez menő, csak az itt nem egy focioldal.

  “valamilyen eu-s “független” bizottság”

  Nem tudsz az égvilágon semmit az EU-ról, azt sem tudod mi az az Európai Bizottság, fogalmad sincs mi az az EU, hogy működik, pláne az autók műszaki szabályozása európai szinten.

  Milyen Nobel-díjas minisztrelenökről hadováltál te itt össze?

  Nem tudják “kilóra megvenni” az EU vezetést, de a te kis agyad nem képes annyi információt befogadni, hogy ezt képes legyél negérteni.

  Menj inkább mecscet nézni talán a sör IQ-ja mellett nem lesz kisebbségi komplexusod.

 • 2018.06.20. at 12:05
  Permalink

  te semmilyen magas labdát nem csaptál le te szerencsétlen, csak mindig bebizonyítod magadról, hogy milyen egy egyszerű proletár senki vagy 😀 😀 😀

  Obamáról már hallottál te szerencsétlen feketeluk? és az amcsi közelkeleti bombázásokról? (hogy aktuális legyek szíria) amit ők maguk is elismernek, hogy több tízezer ártatlan halt bele? és láttál már képet a lerombolásról? láttad te, hogy néz ki a demokrácia után az ország? arról van fogalmad, hogy nem 5-10 ezer forint újjáépíteni?
  hallottál róla, hogy obama nobel díjat kapott? keress rá szellemileg elmaradott embertársam, a gugli a barátod. A bush féle irakot, meg már meg sem említem, ott százezrekről van szó és nyilván bush nem kapott semmit érte…….és akkor itt síránkoznak, hogy 1-2szeres gyilkosok hamar szabadulnak, holott több tízezres gyilkosokat MÉG KI IS TÜNTETIK, ha szellemileg kellőképpen képzett lennél, megértetted volna a párhuzamot, de mivel nem vagy képben a világ dolgaival (AHOGY A KRESSZEL SEM UGYE 😀 😀 😀 ) így nem csodálkozom.

  az meg már a proletárság csimborasszója, non plus ultraja, hogy ilyen szellemi posványként képes vagy kérdezés helyett okoskodni és személyeskedni…..ez már a kocsmában is a vérciki sz.rosgumicsizmás szint 😀 😀

  az eu bizottságról sincs túl sok fogalmad, azt hiszed a VW csak kitalálja ezeket a konstrukciókat és azt csinál amit akar? azt hiszed nem kell korrumpálni senkit, hogy ha egy hulladék konstrukciót ilyen szinten toljanak egy kontinensen? úgy, hogy a bizottság ne vegye figyelembe a független méréseket?????? 😀 😀 komolyan ezt hiszed? 😀 persze, amilyen szinten nem vagy képbe a világ dolgaival, el tudom képzelni rólad, hogy nyilván erről és a szabályozás menetéről sincs fogalmad…..de még mindig pofázol……kérdés és guglizás helyett, szánalom :/

  • 2018.06.20. at 12:27
   Permalink

   Látom te aztán “halottál” már erről vagy arról, csak nem érted. Nem képes az agyad befogadni információt csak valami felszínes hülyesége marad meg és ez is árad a kommentedből (az alpári stílus és a személyesdésen felül).

   Akkor még egyszer: te niniszeterelnököt emlegettél, ezért nem tudom kire gondoltál Obama sosem volt minsizterelnök, az pedig hogy Bush-t és Obama közelkelet poltikája között nem avgy képes különbséget tenni jól mutatja, kár erőlködnöd a godolkodással, sőt igazából bármivel foglalkozni ami összetettebb mint a világos és a barnasör megkülönböztetése.

   A VW nem tud azt incsálni amit akar. Nem tudom mit kellene még tudnom az Európai Bizottságról, de taníts mester! 🙂

   Az utolsó gondolataid végképp zavarosak. Te már legugliztad hogy miként megy a szabáyozás? Pl hogy kerül magyar jogba egy kibocsátási norma és miléyen folyamatok során állapítják meg? (meglepne, még nekem is utána kellett olvasni hogy pl mi a fene az az UNECE) Szerintem nem, mert akkor nem böfögnél be ekkora ökörségeket.

Vélemény, hozzászólás?